Sensory Characteristics of Male Impala (Aepyceros melampus) Meat, Produced under Varying Production Systems and Nutrition
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F21%3A89116" target="_blank" >RIV/60460709:41340/21:89116 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://doi.org/10.3390/foods10030619" target="_blank" >https://doi.org/10.3390/foods10030619</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/foods10030619" target="_blank" >10.3390/foods10030619</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Sensory Characteristics of Male Impala (Aepyceros melampus) Meat, Produced under Varying Production Systems and Nutrition
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of this study was to determine the influence of three production systems with differing nutrition on the descriptive sensory and fatty acid profiles of subadult male impala The overall aroma and flavor intensities of impala meat in general had strong positive correlations with gamey, beef like, herbaceous, and sweet associated aromas and flavors. However, marketing should be adjusted depending on the nutrition received by the impala, to allow consumers to select their preferential sensory profile. Impala meat from all three production systems had low fat contents, and desirable fatty acid profiles.
Název v anglickém jazyce
Sensory Characteristics of Male Impala (Aepyceros melampus) Meat, Produced under Varying Production Systems and Nutrition
Popis výsledku anglicky
The objective of this study was to determine the influence of three production systems with differing nutrition on the descriptive sensory and fatty acid profiles of subadult male impala The overall aroma and flavor intensities of impala meat in general had strong positive correlations with gamey, beef like, herbaceous, and sweet associated aromas and flavors. However, marketing should be adjusted depending on the nutrition received by the impala, to allow consumers to select their preferential sensory profile. Impala meat from all three production systems had low fat contents, and desirable fatty acid profiles.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Foods
ISSN
2304-8158
e-ISSN
2304-8158
Svazek periodika
10
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
15
Strana od-do
619-633
Kód UT WoS článku
000633667500001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85103823728