Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determinants of food safety behaviour among food vendors: the case of Nigeria

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F21%3AN0000108" target="_blank" >RIV/60460709:41340/21:N0000108 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.webofscience.com/wos/woscc/full-record/WOS:000644924900001" target="_blank" >https://www.webofscience.com/wos/woscc/full-record/WOS:000644924900001</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1108/BFJ-02-2020-0143" target="_blank" >10.1108/BFJ-02-2020-0143</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determinants of food safety behaviour among food vendors: the case of Nigeria

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Purpose To investigate the relationship between food safety knowledge, food safety attitudes, the accessibility of sanitation facilities, perceived economic and social constraints and food safety practices among food vendors of higher institutions of learning in Bauchi State, Nigeria. Design/methodology/approach A purposive sampling method was used to select 6 out of 13 public higher institutions of learning in the state and a random sampling method was used in selecting 181 food vendors from the list of 342 food vendors in the 6 institutions. Face-to-face survey interviews were carried out between June-September 2018 completing a structured questionnaire. Findings The result of the structural equation model revealed that food safety knowledge, food safety attitudes and economic and social control affected the food safety behaviour of the food vendors.

  • Název v anglickém jazyce

    Determinants of food safety behaviour among food vendors: the case of Nigeria

  • Popis výsledku anglicky

    Purpose To investigate the relationship between food safety knowledge, food safety attitudes, the accessibility of sanitation facilities, perceived economic and social constraints and food safety practices among food vendors of higher institutions of learning in Bauchi State, Nigeria. Design/methodology/approach A purposive sampling method was used to select 6 out of 13 public higher institutions of learning in the state and a random sampling method was used in selecting 181 food vendors from the list of 342 food vendors in the 6 institutions. Face-to-face survey interviews were carried out between June-September 2018 completing a structured questionnaire. Findings The result of the structural equation model revealed that food safety knowledge, food safety attitudes and economic and social control affected the food safety behaviour of the food vendors.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    British Food Journal

  • ISSN

    0007-070X

  • e-ISSN

    1758-4108

  • Svazek periodika

    123

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    19

  • Strana od-do

    3857-3875

  • Kód UT WoS článku

    000644924900001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85106055615