Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Food safety knowledge of food vendors of higher educational institutions in Bauchi state, Nigeria

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F19%3A79963" target="_blank" >RIV/60460709:41340/19:79963 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956713519302865?via%3Dihub" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956713519302865?via%3Dihub</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodcont.2019.06.029" target="_blank" >10.1016/j.foodcont.2019.06.029</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Food safety knowledge of food vendors of higher educational institutions in Bauchi state, Nigeria

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to assess the food safety knowledge of food vendors in higher institutions of learning in Bauchi state, Nigeria, and to analyze the effect of socio-economic characteristics and use of information sources on food safety knowledge. To evaluate food safety knowledge, we used 18 questions. The purposive sampling method was applied to select six higher educational institutions and a random sampling method to select 181 food vendors to be interviewed. A questionnaire survey was conducted to collect data in face-to-face interviews. The data was analyzed using Multiple Linear Regression. The regression results showed that increasing age, literacy, and increasing number of years of education, as well as consulting friends/colleagues on food safety, were statistically significant determinants of increasing the food safety knowledge of the food vendors. As both the food handling trainings and information from food inspection institutions did not statistically significantly affect the f

  • Název v anglickém jazyce

    Food safety knowledge of food vendors of higher educational institutions in Bauchi state, Nigeria

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to assess the food safety knowledge of food vendors in higher institutions of learning in Bauchi state, Nigeria, and to analyze the effect of socio-economic characteristics and use of information sources on food safety knowledge. To evaluate food safety knowledge, we used 18 questions. The purposive sampling method was applied to select six higher educational institutions and a random sampling method to select 181 food vendors to be interviewed. A questionnaire survey was conducted to collect data in face-to-face interviews. The data was analyzed using Multiple Linear Regression. The regression results showed that increasing age, literacy, and increasing number of years of education, as well as consulting friends/colleagues on food safety, were statistically significant determinants of increasing the food safety knowledge of the food vendors. As both the food handling trainings and information from food inspection institutions did not statistically significantly affect the f

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Control

  • ISSN

    0956-7135

  • e-ISSN

    1873-7129

  • Svazek periodika

    106

  • Číslo periodika v rámci svazku

    N

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    1-15

  • Kód UT WoS článku

    000482506700041

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85067896916