Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beer in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41610%2F11%3A54394" target="_blank" >RIV/60460709:41610/11:54394 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Beer in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The chapter describes the social and cultural aspects of beer and brewing in the Czech Republic. Moreover, the level of beer consuption, history of brewing and its tradition in the Czech lands, as well as environmental conditions for hops cultivation arediscussed. The chapter concludes that the tradition of beer drinking remains lively in the Czech Republic, having survived all political, social, economic and other changes, all of which bear witness to the essentially favourable character of beer.

  • Název v anglickém jazyce

    Beer in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter describes the social and cultural aspects of beer and brewing in the Czech Republic. Moreover, the level of beer consuption, history of brewing and its tradition in the Czech lands, as well as environmental conditions for hops cultivation arediscussed. The chapter concludes that the tradition of beer drinking remains lively in the Czech Republic, having survived all political, social, economic and other changes, all of which bear witness to the essentially favourable character of beer.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    AC - Archeologie, antropologie, etnologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Liquid Bread: Beer and Brewing in Cross-Cultural Perspective

  • ISBN

    978-0-85745-215-3

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    101-109

  • Počet stran knihy

    247

  • Název nakladatele

    Berghahn Books

  • Místo vydání

    New York

  • Kód UT WoS kapitoly