Praxe výroby piva nejen v malých pivovarech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F22%3A43924903" target="_blank" >RIV/60461373:22330/22:43924903 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Praxe výroby piva nejen v malých pivovarech
Popis výsledku v původním jazyce
V současné době je na trhu množství knih popisujících konzervativní teorii výroby českého ležáku nebo naopak kreativní tvorbu receptů všemožných pivních stylů vyráběných v nespecifikovaných podmínkách domácího vaření či minipivovaru. Tato publikace se zabývá především praktickým pohledem na výrobu piva v minipivovarech a malých pivovarech se zaměřením na nástrahy reálného provozu. Jedná se o naučnou knihu využitelnou jako učebnice pivovarství, příprava na práci v pivovaru i příručka k řešení technologických problémů při výrobě piva. Text je zaměřen převážně na pivovarskou praxi v České republice, přičemž se popisovaná technologie orientuje zejména na výrobu nejrozšířenějšího pivního stylu – světlého ležáku. Průběžně jsou také zmiňovány souvislosti a odlišnosti při výrobě tradičních svrchně kvašených piv. Moderní a specifické pivní styly jsou v publikaci diskutovány pouze velmi okrajově nebo vůbec. Kromě technologie jsou některé kapitoly věnovány také ostatním nezbytným aspektům reálné produkce jako distribuce, legislativa a ekonomika procesu.
Název v anglickém jazyce
Brewing Practice not just in Czech breweries
Popis výsledku anglicky
Nowadays, there are many books describing the conservative theory of Czech lager production or, on the contrary, the creation of recipes for all kinds of beer styles produced in unspecified homebrewing or microbrewery conditions. This publication deals primarily with a practical view on beer production in microbreweries and small breweries with a focus on difficulties of real operation. This is an educational book that can be used as a textbook, preparation for work in a brewery, and a manual for solving technological problems. The text is mainly focused on brewing practice in the Czech Republic, thus the described technology is mainly about the production of the most widespread beer style - light lager. Relations and differences in the production of traditional top-fermented beers are also mentioned in the course of the text. Modern and specific beer styles are discussed only marginally or not at all in the publication. In addition to the technology description, some chapters are also devoted to other necessary aspects of real production, such as distribution, legislation and the economics of the process.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-7592-122-2
Počet stran knihy
248
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT Praha)
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—