Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of environmental conditions and way of cultivation on the reducing sugar content in potato tubers.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A_____%2F00%3A00000484" target="_blank" >RIV/60460709:_____/00:00000484 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/00:00000485

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of environmental conditions and way of cultivation on the reducing sugar content in potato tubers.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 1995 till 1997 field trials was investigated effect of soil - climatic conditions of regions with different altitude, variety, year of cultivation and ecological way of cultivation on reducing sugar content (RS) in fresh tuber matter. From three yearsresults there was determinated significantly lower RS content in potatoes from drier and warmer low situated regions (0.44 %) in comparison with more humid and cooler traditional potato growing regions with higher altitudes in Czech Republic (0.56 %). Significant effect on RS content had variety. From four investigated varieties significantly differed Ornella and Agria varieties in lower RS content (0.26 % and 0.37 %, resp.) from Santé and Rosella varieties (0.61 % and 0.72 %, resp.). The greatest effect on RS content had the year of cultivation. There were found significant differences in RS content among individual investigated years: 1995 (0.47 %), 1996 (0.81 %), and 1997 (0.22 %). In ecological way of cultivation there was demonstr

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of environmental conditions and way of cultivation on the reducing sugar content in potato tubers.

  • Popis výsledku anglicky

    In 1995 till 1997 field trials was investigated effect of soil - climatic conditions of regions with different altitude, variety, year of cultivation and ecological way of cultivation on reducing sugar content (RS) in fresh tuber matter. From three yearsresults there was determinated significantly lower RS content in potatoes from drier and warmer low situated regions (0.44 %) in comparison with more humid and cooler traditional potato growing regions with higher altitudes in Czech Republic (0.56 %). Significant effect on RS content had variety. From four investigated varieties significantly differed Ornella and Agria varieties in lower RS content (0.26 % and 0.37 %, resp.) from Santé and Rosella varieties (0.61 % and 0.72 %, resp.). The greatest effect on RS content had the year of cultivation. There were found significant differences in RS content among individual investigated years: 1995 (0.47 %), 1996 (0.81 %), and 1997 (0.22 %). In ecological way of cultivation there was demonstr

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IE0950975119" target="_blank" >IE0950975119: Vliv ekologických podmínek bramborářské a řepařské oblasti ČR na kvalitu hlíz brambor</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Rostlinná výroba (Plant Production)

  • ISSN

    0370-663X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    46

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus