INFLUENCE OF THE TYPE AND AMOUNT OF STARCH ON THE BIOLOGICAL FOAMING OF ALUMINA SUSPENSIONS
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F13%3A43895900" target="_blank" >RIV/60461373:22310/13:43895900 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
INFLUENCE OF THE TYPE AND AMOUNT OF STARCH ON THE BIOLOGICAL FOAMING OF ALUMINA SUSPENSIONS
Popis výsledku v původním jazyce
Ceramic foams have been prepared by biological foaming of alumina suspensions using the yeast Saccharomyces cerevisiae (fermentable sugar = carbon dioxide + ethanol). The influence of the starch type used (potato, corn, rice) and its amount in the suspension (0-40 vol. %) on the foam stabilization was studied. After firing, the foam porosity was determined (up to 87 %), and the microstructure was studied by optical and electron microscopy.
Název v anglickém jazyce
INFLUENCE OF THE TYPE AND AMOUNT OF STARCH ON THE BIOLOGICAL FOAMING OF ALUMINA SUSPENSIONS
Popis výsledku anglicky
Ceramic foams have been prepared by biological foaming of alumina suspensions using the yeast Saccharomyces cerevisiae (fermentable sugar = carbon dioxide + ethanol). The influence of the starch type used (potato, corn, rice) and its amount in the suspension (0-40 vol. %) on the foam stabilization was studied. After firing, the foam porosity was determined (up to 87 %), and the microstructure was studied by optical and electron microscopy.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JH - Keramika, žáruvzdorné materiály a skla
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GAP108%2F12%2F1170" target="_blank" >GAP108/12/1170: Porézní keramika s řízenou elasticitou a tepelnou vodivostí</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 9th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-58-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
58-63
Název nakladatele
Czech chemical society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Prague
Datum konání akce
6. 11. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—