Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mechanistic role of plant-based bitter principles and bitterness prediction for natural product studies I: Database and methods

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F19%3A43919270" target="_blank" >RIV/60461373:22310/19:43919270 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.degruyter.com/view/j/psr.2019.4.issue-7/psr-2018-0117/psr-2018-0117.xml" target="_blank" >https://www.degruyter.com/view/j/psr.2019.4.issue-7/psr-2018-0117/psr-2018-0117.xml</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/psr-2018-0117" target="_blank" >10.1515/psr-2018-0117</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mechanistic role of plant-based bitter principles and bitterness prediction for natural product studies I: Database and methods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This chapter discusses the rationale behind the bitter sensation elicited by chemical compounds, focusing on natural products. Emphasis has been placed on a brief presentation of BitterDB (the database of bitter compounds), along with available methods for the prediction of bitterness in compounds. The fundamental basis for explaining bitterness has been provided, based on the structural features of human bitter taste receptors and have been used to shed light on the mechanistic role of a few out of the 25 known human taste receptors to provide the foundation for understanding how bitter compounds interact with their receptors. Some case studies of ligand-based prediction models based on 2D fingerprints and 3D pharmacophores, along with machine learning methods have been provided. The chapter closes with an attempt to establish the relationship between bitterness and toxicity.

  • Název v anglickém jazyce

    Mechanistic role of plant-based bitter principles and bitterness prediction for natural product studies I: Database and methods

  • Popis výsledku anglicky

    This chapter discusses the rationale behind the bitter sensation elicited by chemical compounds, focusing on natural products. Emphasis has been placed on a brief presentation of BitterDB (the database of bitter compounds), along with available methods for the prediction of bitterness in compounds. The fundamental basis for explaining bitterness has been provided, based on the structural features of human bitter taste receptors and have been used to shed light on the mechanistic role of a few out of the 25 known human taste receptors to provide the foundation for understanding how bitter compounds interact with their receptors. Some case studies of ligand-based prediction models based on 2D fingerprints and 3D pharmacophores, along with machine learning methods have been provided. The chapter closes with an attempt to establish the relationship between bitterness and toxicity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10611 - Plant sciences, botany

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EF16_027%2F0008351" target="_blank" >EF16_027/0008351: ChemJets UCT Prague</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Physical Sciences Reviews

  • ISSN

    2365-6581

  • e-ISSN

    2365-659X

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000472606200003

  • EID výsledku v databázi Scopus