Reformulation of confectionery pectin jelly with Hericium erinaceus water extract.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F23%3A43928029" target="_blank" >RIV/60461373:22310/23:43928029 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22330/23:43928029
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Reformulation of confectionery pectin jelly with Hericium erinaceus water extract.
Popis výsledku v původním jazyce
The producing of a confectionery with the higher benefit is an aim of our experiments.The formulation of confectionery pectin jelly was modified with the Hericium erinaceus 91 water extract to enrich this product with mushroom polysaccharides and phenolic compounds. FTIR spectroscopy was applied to monitor experimental steps and products. Water soluble polysaccharides Hericium erinaceus 99 were characterized by the content of ß-glucan and its composition of monosaccharides. Confectionery pectin jellies were subjected to sensory analysis and their sensory acceptability and elasticity were evaluated.
Název v anglickém jazyce
Reformulation of confectionery pectin jelly with Hericium erinaceus water extract.
Popis výsledku anglicky
The producing of a confectionery with the higher benefit is an aim of our experiments.The formulation of confectionery pectin jelly was modified with the Hericium erinaceus 91 water extract to enrich this product with mushroom polysaccharides and phenolic compounds. FTIR spectroscopy was applied to monitor experimental steps and products. Water soluble polysaccharides Hericium erinaceus 99 were characterized by the content of ß-glucan and its composition of monosaccharides. Confectionery pectin jellies were subjected to sensory analysis and their sensory acceptability and elasticity were evaluated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910209" target="_blank" >QK1910209: Výzkum a vývoj produkce léčivých hub v ČR a jejich inovativní aplikace ve funkčních potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 19th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-88307-17-4
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
30-35
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Prague
Datum konání akce
8. 11. 2023
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—