Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Reformulation of confectionery pectin jelly with Hericium erinaceus water extract.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22310%2F23%3A43928029" target="_blank" >RIV/60461373:22310/23:43928029 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/23:43928029

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Reformulation of confectionery pectin jelly with Hericium erinaceus water extract.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The producing of a confectionery with the higher benefit is an aim of our experiments.The formulation of confectionery pectin jelly was modified with the Hericium erinaceus 91 water extract to enrich this product with mushroom polysaccharides and phenolic compounds. FTIR spectroscopy was applied to monitor experimental steps and products. Water soluble polysaccharides Hericium erinaceus 99 were characterized by the content of ß-glucan and its composition of monosaccharides. Confectionery pectin jellies were subjected to sensory analysis and their sensory acceptability and elasticity were evaluated.

  • Název v anglickém jazyce

    Reformulation of confectionery pectin jelly with Hericium erinaceus water extract.

  • Popis výsledku anglicky

    The producing of a confectionery with the higher benefit is an aim of our experiments.The formulation of confectionery pectin jelly was modified with the Hericium erinaceus 91 water extract to enrich this product with mushroom polysaccharides and phenolic compounds. FTIR spectroscopy was applied to monitor experimental steps and products. Water soluble polysaccharides Hericium erinaceus 99 were characterized by the content of ß-glucan and its composition of monosaccharides. Confectionery pectin jellies were subjected to sensory analysis and their sensory acceptability and elasticity were evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910209" target="_blank" >QK1910209: Výzkum a vývoj produkce léčivých hub v ČR a jejich inovativní aplikace ve funkčních potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 19th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-88307-17-4

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    30-35

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Prague

  • Datum konání akce

    8. 11. 2023

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku