Sladivé látky a jejich rozložitelnost
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22320%2F15%3A43899674" target="_blank" >RIV/60461373:22320/15:43899674 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sladivé látky a jejich rozložitelnost
Popis výsledku v původním jazyce
Práce shrnuje chování dvou sladivých látek, se kterými se můžeme setkat v rámci průmyslové produkce umělých náhražek přírodních cukrů. Pro práci byly vybrány tyto dvě sladivé látky: sacharin a neotam. V rámci práce byly využity celkem dvě komplexní metodiky pro stanovení biologické rozložitelnosti organických látek, a to ČSN ISO 10707 a ČSN ISO 14593.
Název v anglickém jazyce
Sweetening agents and their degradability
Popis výsledku anglicky
The thesis summarizes the behavior of the two sweetening substances with which it can be seen in the context of industrial production of artificial substitutes for natural sugars. For work they selected two sweetening substances: saccharin and neotame. In this work we were used a total of two comprehensive methodology to determine the biodegradability of organic compounds, namely ISO 10707 and ISO 14593.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
DJ - Znečištění a kontrola vody
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sanační technologie XVIII
ISBN
978-80-86832-85-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
144 - 146
Název nakladatele
Vodní zdroje Ekomonitor s.r.o.
Místo vydání
Chrudim
Místo konání akce
Uherské Hradiště
Datum konání akce
19. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—