Artificial sweeteners and the environment
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22320%2F16%3A43901578" target="_blank" >RIV/60461373:22320/16:43901578 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/220/2015-CJFS" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/220/2015-CJFS</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/220/2015-CJFS" target="_blank" >10.17221/220/2015-CJFS</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Artificial sweeteners and the environment
Popis výsledku v původním jazyce
Artificial sweeteners (aspartame, saccharin) were tested using the limit concentration (100 mg/l or 100 mg/kg). Model species were duckweed (Lemna minor), green algae (Desmodesmus subspicatus), mustard seeds (Sinapis alba), daphnids (Daphnia magna), lettuce seeds (Lactuca sativa), and potworm (Enchytraeus crypticus). The results indicated that aspartame had statistically negative effects on duckweed and both sweeteners on the reproduction of enchytraeids.
Název v anglickém jazyce
Artificial sweeteners and the environment
Popis výsledku anglicky
Artificial sweeteners (aspartame, saccharin) were tested using the limit concentration (100 mg/l or 100 mg/kg). Model species were duckweed (Lemna minor), green algae (Desmodesmus subspicatus), mustard seeds (Sinapis alba), daphnids (Daphnia magna), lettuce seeds (Lactuca sativa), and potworm (Enchytraeus crypticus). The results indicated that aspartame had statistically negative effects on duckweed and both sweeteners on the reproduction of enchytraeids.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
DN - Vliv životního prostředí na zdraví
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
34
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
149-153
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—