Zavedení čistých várečných kvasnic v Čechách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00004896" target="_blank" >RIV/60461373:22330/00:00004896 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zavedení čistých várečných kvasnic v Čechách
Popis výsledku v původním jazyce
Čisté kultury pivovarských kvasinek byly připraveny poprvé v roce 1883 dánským pivovarníkem CH. Hansenem. V českém pivovarství se poprvé uplatnily čisté kmeny pivovarských kvasinek v roce 1884. V článku je popsán vývoj přípravy čistých kultur kvasinek v
Název v anglickém jazyce
The introduction of the brewing yeast in Bohemia
Popis výsledku anglicky
The pure brewing yeast was cultivated for the first time by the Danish brewer Ch. Hansen in 1883. In Bohemia the pure brewing yeast was used for the first time in 1884. The development of the cultivation process and the quality of the beers fermented wit
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
46
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—