Purification of raw sugar juice by membrane filtration
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00003944" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00003944 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Purification of raw sugar juice by membrane filtration
Popis výsledku v původním jazyce
This work deals with treating and micro- ultra- and nanofiltration of raw sugar juice and with discovering conditions that enable crystallization to proceed without the prerequisite of epuration. The samples were treated with cross-flow MF/UF on ceramicmembranes having porosity of 20, 50, 100 and 200 nm. A special cross-flow testing cell with adjustable tangential speed 0 - 3 m/s has been designed for nanofiltration tests. Increasing of the juice purity and retention of almost 50 % of color matter by MF/UF and rejection of main part of the most melassigenic element by NF belongs to the most important results of this study.
Název v anglickém jazyce
Purification of raw sugar juice by membrane filtration
Popis výsledku anglicky
This work deals with treating and micro- ultra- and nanofiltration of raw sugar juice and with discovering conditions that enable crystallization to proceed without the prerequisite of epuration. The samples were treated with cross-flow MF/UF on ceramicmembranes having porosity of 20, 50, 100 and 200 nm. A special cross-flow testing cell with adjustable tangential speed 0 - 3 m/s has been designed for nanofiltration tests. Increasing of the juice purity and retention of almost 50 % of color matter by MF/UF and rejection of main part of the most melassigenic element by NF belongs to the most important results of this study.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 8th International Congress on Engineering and Food
ISBN
1-566676-951-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
1601-1607
Název nakladatele
Technomic Publishing Co.
Místo vydání
Lancaster, Pennsylvania
Místo konání akce
Puebla, Mexico
Datum konání akce
4. 9. 2000
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—