Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Purification of raw sugar juice by membrane filtration

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00003944" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00003944 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Purification of raw sugar juice by membrane filtration

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work deals with treating and micro- ultra- and nanofiltration of raw sugar juice and with discovering conditions that enable crystallization to proceed without the prerequisite of epuration. The samples were treated with cross-flow MF/UF on ceramicmembranes having porosity of 20, 50, 100 and 200 nm. A special cross-flow testing cell with adjustable tangential speed 0 - 3 m/s has been designed for nanofiltration tests. Increasing of the juice purity and retention of almost 50 % of color matter by MF/UF and rejection of main part of the most melassigenic element by NF belongs to the most important results of this study.

  • Název v anglickém jazyce

    Purification of raw sugar juice by membrane filtration

  • Popis výsledku anglicky

    This work deals with treating and micro- ultra- and nanofiltration of raw sugar juice and with discovering conditions that enable crystallization to proceed without the prerequisite of epuration. The samples were treated with cross-flow MF/UF on ceramicmembranes having porosity of 20, 50, 100 and 200 nm. A special cross-flow testing cell with adjustable tangential speed 0 - 3 m/s has been designed for nanofiltration tests. Increasing of the juice purity and retention of almost 50 % of color matter by MF/UF and rejection of main part of the most melassigenic element by NF belongs to the most important results of this study.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 8th International Congress on Engineering and Food

  • ISBN

    1-566676-951-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1601-1607

  • Název nakladatele

    Technomic Publishing Co.

  • Místo vydání

    Lancaster, Pennsylvania

  • Místo konání akce

    Puebla, Mexico

  • Datum konání akce

    4. 9. 2000

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku