Antifungální aktivita 6-O-acylsacharos
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004002" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004002 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Antifungální aktivita 6-O-acylsacharos
Popis výsledku v původním jazyce
Bylo zjištěno, že antifungální vlastnosti testovaných látek souvisí s jejich povrchovou aktivitou.Aspergillus sp. DMF 0501 v přítomnosti 6-O-dekanoylsacharosy , 6-O-dodekanoylsacharosy a 6-O-tridekanoylsacharosy nebyla inhibována. 6-O-undekanoylsacharosainhibovala tvorbu kolonií při koncentracích vyšších než 0,7 mg. ml-1.
Název v anglickém jazyce
Antifungal activity of 6-O-acylsucroses
Popis výsledku anglicky
TIt was found that the antifungal activity of tested substances deals with their surface activity. In the presence of of 6-O-decanoylsucrose, 6-O-dodecanoylsucrose and 6-O-tridecanoylsucrose the growth of Aspergillus sp. DMF 0501 was not inhibited.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Mikrobiologie potravin a výhledy do 3. tisíciletí Sborník přednášek
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
78-82
Název nakladatele
Československá společnost mikrobiologická
Místo vydání
PRAHA
Místo konání akce
Zámecký hotel Třešť ČR
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—