Využití impedanční metody při mikrobiologické kontrole mlékárenských výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004009" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004009 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití impedanční metody při mikrobiologické kontrole mlékárenských výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Byla sledována možnost použití impedanční metody pro stanovení CFU a koliformních bakterií v syrovém mléce a v termizovaném sýru Lučina. Práce byla provedena na přístroji BacTrac 4100. Korelační koeficient pro impedanci media byl 0,71 pro CFU a 0,62 prokoliformní bakterie v syrovém mléce, 0,74 pro CFU a 0,80 pro koliformní v Lučině.
Název v anglickém jazyce
Exploitation of an impedance method in the microbiology control of dairy products
Popis výsledku anglicky
Feasibility of the impedance method was tested for the assay of CFU and coliform bacteria number in raw milk and if fresh cream cheese Lučina. The work was carried out on the BacTrac 4100 instrument. Correlation coefficients found out for the medium impedance were 0,71 for CFU in raw milk, 0,62 for coliform bacteria, 0,74 for CFU and 0,80 for coliform bacteria in Lučina cheese.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXII - Mlieko a mliečne výrobky na začiatku nového milénia
ISBN
80-88985-39-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
169-171
Název nakladatele
neuveden
Místo vydání
neuveden
Místo konání akce
Štrbské Pleso
Datum konání akce
5. 6. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—