Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití impedanční metody při mikrobiologické kontrole mlékárenských výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004009" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004009 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití impedanční metody při mikrobiologické kontrole mlékárenských výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla sledována možnost použití impedanční metody pro stanovení CFU a koliformních bakterií v syrovém mléce a v termizovaném sýru Lučina. Práce byla provedena na přístroji BacTrac 4100. Korelační koeficient pro impedanci media byl 0,71 pro CFU a 0,62 prokoliformní bakterie v syrovém mléce, 0,74 pro CFU a 0,80 pro koliformní v Lučině.

  • Název v anglickém jazyce

    Exploitation of an impedance method in the microbiology control of dairy products

  • Popis výsledku anglicky

    Feasibility of the impedance method was tested for the assay of CFU and coliform bacteria number in raw milk and if fresh cream cheese Lučina. The work was carried out on the BacTrac 4100 instrument. Correlation coefficients found out for the medium impedance were 0,71 for CFU in raw milk, 0,62 for coliform bacteria, 0,74 for CFU and 0,80 for coliform bacteria in Lučina cheese.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXII - Mlieko a mliečne výrobky na začiatku nového milénia

  • ISBN

    80-88985-39-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    169-171

  • Název nakladatele

    neuveden

  • Místo vydání

    neuveden

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    5. 6. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku