Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Validace NIR spektroskopické metody pro analýzu přírodních sýrů.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004318" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004318 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Validace NIR spektroskopické metody pro analýzu přírodních sýrů.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo ověřit možnost stanovení sušiny, tuku a celk. dusíku NIR spektroskopií. NIR spektra byla měřena vláknovou optikou, pro kalibraci byla použita metoda PLS. Kalibrace byla validována 10 nezávislými vzorky.

  • Název v anglickém jazyce

    Validation of NIR spectroscopic method for cheese analysis.

  • Popis výsledku anglicky

    The purpuse of this study was to see the possibility of determining the dry matter (DM), the fat (F) and the total nitrogen (N) by NIR spectroscopy. NIR spectra were recorded using the fiber optic probe.The calibration was performed using the PLS method.The following statistical values (correlation coefficient R and standard error of calibration SEC) were obtained: 0,989 and 0,584 % for DM, 0,989 and 0,759 % for F, 0,964 and 0,077 % for N. The calibration was validated by 10 unknown cheese samples.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů 2001 - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry 2001

  • ISBN

    80-86238-12-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    123-128

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická (ČSCH), VŠCHT Praha a ČZU Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    25. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku