VÝROBA SÝRŮ Z ULTRAFILTROVANÉHO MLÉKA
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004483" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004483 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
VÝROBA SÝRŮ Z ULTRAFILTROVANÉHO MLÉKA
Popis výsledku v původním jazyce
Byly hodnoceny reologické vlastnosti sýrů připravených při různých hodnotách pH a obsahu soli z retentátu (sušina 30%) získaného ultrafiltrací mléka. Vyšší obsah NaCl měl za následek měkčí sýry, snížení pH vedlo k tužší a gumovitější konzistenci. Dále byl sledován vliv dávky syřidla, teploty a tepelného ošetření za vybraných podmínek typických pro reálné sýry (Feta - pH 4.6, NaCl 3.5%; Camembert - pH 4.5, NaCl 1.5% a Danbo - pH 5.2, NaCl 1.8%).
Název v anglickém jazyce
CHEESEMAKING FROM MEMBRANE CONCENTRATED MILK
Popis výsledku anglicky
Rheological properties of cheese made from retentate (solid content 30%) with different pH value and NaCl content were measured by Instron machine. Increasing of NaCl content resulted in softer cheese and decreasing of pH led to tougher but gummier products. Three typical conditions for real cheeses (Feta - pH 4.6, NaCl 3.5%; Camembert - pH 4.5, NaCl 1.5% and Danbo - pH 5.2, NaCl 1.8%) were chosen and the effect of rennet concentration, temperature and effect of heat treatment were tested.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Celostátní přehlídky sýrů 2001 - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry 2001
ISBN
80-86238-12-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
47-53
Název nakladatele
Česká společnost chemická (ČSCH), VŠCHT Praha a ČZU Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—