Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

VÝROBA SÝRŮ Z ULTRAFILTROVANÉHO MLÉKA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004483" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004483 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    VÝROBA SÝRŮ Z ULTRAFILTROVANÉHO MLÉKA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly hodnoceny reologické vlastnosti sýrů připravených při různých hodnotách pH a obsahu soli z retentátu (sušina 30%) získaného ultrafiltrací mléka. Vyšší obsah NaCl měl za následek měkčí sýry, snížení pH vedlo k tužší a gumovitější konzistenci. Dále byl sledován vliv dávky syřidla, teploty a tepelného ošetření za vybraných podmínek typických pro reálné sýry (Feta - pH 4.6, NaCl 3.5%; Camembert - pH 4.5, NaCl 1.5% a Danbo - pH 5.2, NaCl 1.8%).

  • Název v anglickém jazyce

    CHEESEMAKING FROM MEMBRANE CONCENTRATED MILK

  • Popis výsledku anglicky

    Rheological properties of cheese made from retentate (solid content 30%) with different pH value and NaCl content were measured by Instron machine. Increasing of NaCl content resulted in softer cheese and decreasing of pH led to tougher but gummier products. Three typical conditions for real cheeses (Feta - pH 4.6, NaCl 3.5%; Camembert - pH 4.5, NaCl 1.5% and Danbo - pH 5.2, NaCl 1.8%) were chosen and the effect of rennet concentration, temperature and effect of heat treatment were tested.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů 2001 - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry 2001

  • ISBN

    80-86238-12-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    47-53

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická (ČSCH), VŠCHT Praha a ČZU Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku