Oxidace tuků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004490" target="_blank" >RIV/60461373:22330/01:00004490 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Oxidace tuků
Popis výsledku v původním jazyce
Problematika oxidace lipidů v potravinách vznikla postupným užíváním tuků s vysokým obsahem polyenových kyselin. Primární i sekundární oxidační produkty reagují s bílkovinami. Oxidaci se omezí aplikací antioxidantů, nejlépe přírodních.
Název v anglickém jazyce
Lipid oxidation
Popis výsledku anglicky
The lipid oxidation has become a problem because of application of polyunsaturated lipids for food preparation. Both primary and secondary reaction products react with proteins and other food components. The reaction is inhibited using natural antioxidants.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Diabetologie, metabolismus, endokrinologie, výživa
ISSN
1211-9326
e-ISSN
—
Svazek periodika
4
Číslo periodika v rámci svazku
Suppl. 2
Stát vydavatele periodika
FI - Finská republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
27-29
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—