3-Methylbutanal reduktasová aktivita kvasnic během hlavního kvašení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006917" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006917 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
3-Methylbutanal reduktasová aktivita kvasnic během hlavního kvašení
Popis výsledku v původním jazyce
U kmenů kvasnic používaných v českých pivovarech se prokázala nejvyšší aktivita reduktas aldehydů před i během kvašení u kmene č.2, nižší u kmene č. 95 a č. 7. Se zvýšením teplot kvašení rostlo maximum aktivity reduktas aldehydů ( docíleno 2 den), ale následoval i prudší pokles, než při nižších teplotách
Název v anglickém jazyce
3-Methylbuthanal reductase activity of the yeast during the main fermentation.
Popis výsledku anglicky
The highest aldehyde - reductase activity was proved both before and during fermentation by the yeast strain No. 2, while the strains No. 95 and 7 had lower activities. All of these strains are being used in Czech breweries. The aldehyde - reductase activity was growing with temperature of fermentation (achieved after 2 days), but a faster drop followed afterwards compare to lower temperatures.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
48
Číslo periodika v rámci svazku
21
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
200
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—