Vliv kvasnic kmene na senzorickou stabilitu piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008353" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008353 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv kvasnic kmene na senzorickou stabilitu piva
Popis výsledku v původním jazyce
V modelových fermentacích se studovaly genetické rozdíly 3 kmenů kvasnic (č.2, 7 a 95) v tvorbě a redukci SO2, aktivitě 3-methylbutanalreduktasy, absorpci aminokyselin, změny v obsahu trehalosy, mannanu, glukanu, glykogenu a dalších kriterií. Z výsledkůse vyhodnotil vliv kmene kvasnic na senzorickou stabilitu piva
Název v anglickém jazyce
The effect of yeast strain on flavour stability of beer
Popis výsledku anglicky
The genetic differencies of theree yeast strains (No.2, 7 and 95) in the SO2 production, 3-methylbutanal reductase activity, amino acid absorption, changes in the levels of trehalose, mannan, glucane and glycogen were studied in model fermentations. Theeffect of the yeast strain of the beer flavour stability was evaluated
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
49
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
3-10
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—