Použití metody PSI pro stanovení tvrdosti zrna pšenice v ČR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008384" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008384 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Použití metody PSI pro stanovení tvrdosti zrna pšenice v ČR
Popis výsledku v původním jazyce
Tvrdost pšenice byla zkoušena metodou PSI a výsledky tvrdosti byly zjištěny v rozmezí 10,9-25,9 %. 26 českých odrůd bylo rozděleno do 5 kategorií podle hodnot PSI tak, že nejtvrdší pšenice měly hodnoty nižší než 12% a měkké 26-30%. Většina českých odrůdměla tvrdost 13-16%.
Název v anglickém jazyce
The use PSI test to determine wheat grain hardness in the Czech Republik
Popis výsledku anglicky
Wheat grain hardness was determined by PSI tests and results for Czech varieties were in range 10,9-25,9 PSI %. 26 variety were divided into 6 sets and for the most hardness groups the PSI hardness went up to 12%, soft wheat samples had PSI value 26-30 %.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník Česko-slovenské konference: Kvalita rostlinné produkce - Současnost a perspektivy směrem k EU.
ISBN
80-86555-22-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
70
Strana od-do
151-154
Název nakladatele
Výzkumný ústav rostlinné výroby
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
6. 2. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—