Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antifungální aktivita kmene Lactobacillus rhamnosus VT1

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008395" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008395 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Antifungální aktivita kmene Lactobacillus rhamnosus VT1

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Úkolem této práce bylo zjistit antifungální vlastnosti kmene Lactobacillus rhamnosus VT1. Pro zjištění antifungálních vlastností bakteriálního kmene byla použita metoda mléčných agarových misek. Antifungální aktivita živých bakteriálních buněk a bezbuněčného supernatantu, aplikovaných samostatně nebo v kombinaci se sorbátem, byla testována v tekutém médiu. Antifungální aktivita byla testována vůči 21 kmenům plísní rodu Aspergillus, Penicillium a Fusarium. Rody Penicillium a Fusarium vykazovaly nejvyššícitlivost.

  • Název v anglickém jazyce

    Antifungal activity ofLactobacillus rhamnosus VT1 strain

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to determine the antifungal properties of Lactobacillus rhamnosus VT1. Milk agar plate assay was used to screen Lb. rhamnosus VT1 for its antifungal activity. Antifungal activity of live bacterial cells and cell-free supernatantalone or in combination with potassium sorbate was studied in liquid media as well. The antifungal activity was tested against 21 moulds. Penicillium and Fusarium sp. were found to be the most sensitive.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - MLÉKO A SÝRY 2003

  • ISBN

    80-86238-31-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    101-106

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Plzeň

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    22. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku