Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení kyseliny ferulové v kakaových produktech a meziproduktech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008428" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008428 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení kyseliny ferulové v kakaových produktech a meziproduktech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce se zabývá stanovením ferulové kyseliny a sledováním změn jejího obsahu v jednotlivých meziproduktech při výrobě kakaové hmoty a v kakaovém prášku s obsahem tuku 10-12 %. Vzorky byly odebírány během jednotlivých fází technologického zpracováníkakaových bobů na kakaovou hmotu a byly charakterizovány obsahem vlhkosti a tuku. Ferulová kyselina byla stanovena pomocí vysoko účinné kapalinové chromatografie (HPLC) s reverzní fází s UV/Vis detekcí.

  • Název v anglickém jazyce

    The determination of ferulic acid in the cocoa products and intermediates

  • Popis výsledku anglicky

    This paper deals with determination of ferulic acid and monitoring of their changes in intermediates and in coca powder where is 10-12% of fat. The sampling was during processing of cocoa beans to cocoa mass and they were characterized by content of moisture and fat. The ferulic acid was estimated by HPLC with reverse phase and UV/VIS detection.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    34. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr

  • ISBN

    80-902671-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    150

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    1. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku