Stanovení kyseliny ferulové v kakaových produktech a meziproduktech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008428" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008428 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení kyseliny ferulové v kakaových produktech a meziproduktech
Popis výsledku v původním jazyce
Tato práce se zabývá stanovením ferulové kyseliny a sledováním změn jejího obsahu v jednotlivých meziproduktech při výrobě kakaové hmoty a v kakaovém prášku s obsahem tuku 10-12 %. Vzorky byly odebírány během jednotlivých fází technologického zpracováníkakaových bobů na kakaovou hmotu a byly charakterizovány obsahem vlhkosti a tuku. Ferulová kyselina byla stanovena pomocí vysoko účinné kapalinové chromatografie (HPLC) s reverzní fází s UV/Vis detekcí.
Název v anglickém jazyce
The determination of ferulic acid in the cocoa products and intermediates
Popis výsledku anglicky
This paper deals with determination of ferulic acid and monitoring of their changes in intermediates and in coca powder where is 10-12% of fat. The sampling was during processing of cocoa beans to cocoa mass and they were characterized by content of moisture and fat. The ferulic acid was estimated by HPLC with reverse phase and UV/VIS detection.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
34. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
150
Název nakladatele
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
1. 1. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—