Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of cocoa powder

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022203" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022203 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of cocoa powder

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the contribution is the evaluation of cocoa shell flour in cocoa powder. Natural cocoa powder can be characterized with fat, nitrogen, ash, moisture content, and methylxanthines as well (ČSN). The content of fat, nitrogen, ash, moisture,and theobromine was determined in the dataset that comprised 124 samples of cocoa powder of different brands. In selected samples the content of tetracosanoyl-2-(3-indolyl)ethylamide (lignoceric acid tryptamide, LAT) was determined by HPLC (Janssen&Matissek, 2002) that can be important information on the cocoa shell flour content in cocoa powder. The content of silica determined by XRD and RFA should be the further characteristics of cocoa powder because silica acts as a structural component of shells.Comparison of the LAT and silica content showed the relation between these two components. Analytical values of all data set were statistically evaluated by cluster analysis. Samples of cocoa powder were separated into 9 groups on the ba

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of cocoa powder

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the contribution is the evaluation of cocoa shell flour in cocoa powder. Natural cocoa powder can be characterized with fat, nitrogen, ash, moisture content, and methylxanthines as well (ČSN). The content of fat, nitrogen, ash, moisture,and theobromine was determined in the dataset that comprised 124 samples of cocoa powder of different brands. In selected samples the content of tetracosanoyl-2-(3-indolyl)ethylamide (lignoceric acid tryptamide, LAT) was determined by HPLC (Janssen&Matissek, 2002) that can be important information on the cocoa shell flour content in cocoa powder. The content of silica determined by XRD and RFA should be the further characteristics of cocoa powder because silica acts as a structural component of shells.Comparison of the LAT and silica content showed the relation between these two components. Analytical values of all data set were statistically evaluated by cluster analysis. Samples of cocoa powder were separated into 9 groups on the ba

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    EuroFoodChem XV

  • ISBN

    978-87-993033-4-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    University of Copenhagen

  • Místo vydání

    Copenhagen, Denmark

  • Místo konání akce

    Copenhagen, Denmark

  • Datum konání akce

    5. 7. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku