Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Trinasycené triacylglyceroly a sn-1,3-dipalmitoyl-2-oleylglycerol - strukturní tuk pro tukové násady - sborník

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008445" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008445 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Trinasycené triacylglyceroly a sn-1,3-dipalmitoyl-2-oleylglycerol - strukturní tuk pro tukové násady - sborník

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Strukturní tuk byl připraven smísením symetrických a nesymetrických trinasycených triacylglycerolů s sn-1,3-dipalmitoyl-2-oleylglycerolem. Tento strukturní tuk byl použit pro modelové tukové násady ve směsi s řepkovým olejem. Poměr trinasycených triacylglycerolů a dipalmitoyl-2-oleylglycerolu příznivě ovlivňuje krystalizaci tukoé násady ve formě beta´, resp.( beta´+ beta), obsah pevných podílů na teplotě a mez toku.

  • Název v anglickém jazyce

    Trisaturated triglycerides with sn1,3- dipalmitoyl-2-oleylglycerol - Structured fat for fatty blends

  • Popis výsledku anglicky

    Structured fat was prepared by mixing of symmetrical and unsymmetrical trisaturated triglycerides with sn1,3- dipalmitoyl-2-oleylglycerol. This structured fat in a mixture with low erucic rapeseed oil was use for the preparation of model fatty blends. The ratio of trisaturated triglycerides to sn-1,3-dipalmitoyl-2-oleylglycerol has the positive influence on: crystallisation of blends in a crystalline form beta´, resp.( beta´+ beta) respectively; dependance of solid fat content on temperature and yield value.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - 41. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    80-86238-32-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    54-59

  • Název nakladatele

    Česká chemická společnost

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Trenčianské Teplice

  • Datum konání akce

    14. 5. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku