Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Složení triacylglycerolů metodou vysokoteplotní kapilární GC - sborník

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008564" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008564 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Složení triacylglycerolů metodou vysokoteplotní kapilární GC - sborník

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metoda vysokoteplotní plynové chromatografie (HTGC) byla optimalizována pro stanovení směsi TAG pro sledování průběhu přeesterifikace plně ztužených tuků. Mezi tyto plně ztužené tuky patří: kokosový tuk (s obsahem více jak 45% kys. laurové), palmstearin(se zvýšeným obsahem kyseliny palmitové), řepkový olej (bezerukový i se zvýšeným obsahem kyseliny behenové) a palmový olej. Přeesterifikací plně nasycených TAG tuků bude předmětem další práce. Pro optimalizaci kolony byly syntetizovány trinasycené triacylglyceroly o uhlíkovém čísle 24 - 54. Dále byla sledována schopnost kolony dělit TAG obsahující nasycené MK od TAG s nasycenými MK a schopnost dělit TAG o stejném CN čísle.

  • Název v anglickém jazyce

    Composition of triglycerides estimated by high temperature gas chromatografy

  • Popis výsledku anglicky

    The method high temperature gas chromatography (HTGC) for determination of triglycerides composition during totally hydrogenated fats transesterification was optimized. We used these totally hydrogenated fats: coconut oil, palmstearin, low erucic rapeseed oil and palm oil. Trisaturated triglycerides in the range of carbon number 24 to 54 were syntethized. These triglyceride were used as a standards. The ability to separate TAG with different degree of saturation were further determined.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - 41. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    80-86238-32-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    140-146

  • Název nakladatele

    Česká chemická společnost

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Trenčianské Teplice

  • Datum konání akce

    14. 5. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku