Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Efficacy of Decontamination Methods on Minimally Processed Vegetables - sborník

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008487" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008487 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Efficacy of Decontamination Methods on Minimally Processed Vegetables - sborník

  • Popis výsledku v původním jazyce

    To compare efficiency of different decontamination systems, following methods were applied on cut cabbage and carrot: washing in potable water only, disinfection by hydrogen peroxide, chlorine, peroxyacetic acid and high-pressuring by 300, 400 or 500 MPa. Microbiological analysis, ascorbic acid analysis and sensorial evaluation were carried out just after processing and after five-day cold storage. Disinfectants in the washing bath reduced the microbial loads by 2 log maximum, the hydrogen peroxide wasfound less efficient. The five-day storage led to re-growth of microbes, the counts increased about 2 log again. High-pressure treatment reduced significantly the counts, application of 500 MPa led to total microbial inactivation even after two-week storage. Retention of ascorbic acid varied from 50 to 70%, the losses increased within storage.

  • Název v anglickém jazyce

    Efficacy of Decontamination Methods on Minimally Processed Vegetables - sborník

  • Popis výsledku anglicky

    To compare efficiency of different decontamination systems, following methods were applied on cut cabbage and carrot: washing in potable water only, disinfection by hydrogen peroxide, chlorine, peroxyacetic acid and high-pressuring by 300, 400 or 500 MPa. Microbiological analysis, ascorbic acid analysis and sensorial evaluation were carried out just after processing and after five-day cold storage. Disinfectants in the washing bath reduced the microbial loads by 2 log maximum, the hydrogen peroxide wasfound less efficient. The five-day storage led to re-growth of microbes, the counts increased about 2 log again. High-pressure treatment reduced significantly the counts, application of 500 MPa led to total microbial inactivation even after two-week storage. Retention of ascorbic acid varied from 50 to 70%, the losses increased within storage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Acta Horticulturae: Proceedings of the 8 International Controlled Atmosphere Research Conference

  • ISBN

    0567-7572 / 90

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    599-603

  • Název nakladatele

    ISHS

  • Místo vydání

    Belgie

  • Místo konání akce

    Belgie

  • Datum konání akce

    1. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku