Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of the slaughterhouse treatment on the quality of beef carcasses

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008494" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008494 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of the slaughterhouse treatment on the quality of beef carcasses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Together with the search for a new methods of beef carcass classification using bioelectrical impedance (BIA) /Bohuslávek et al. 2002a/ some quality aspects that could influence the results or bear on them (pH value, texture, colour) were examined. The influence of different suspension of carcasses, sex and pre-slaughter housing on the quality aspects was studied in selected muscle parts (leg, loin, shoulder). The pH value was measured at the end of slaughter line (pH0) and after cooling (pH24, pH48). The measured shear force (Warner-Bratzler) and colour (spectrophotometer Minolta) were related to pH values. How expected the colour (lightness) was indirectly dependent on pH24 (L* = 113.68 exp[0.2163 pH24]. The most important fact is that the differences between pH value in left (pH0=6.63) and high (pH0=6.67) halves of carcasses (MLLT) were not statistically significant alike the differences in texture of muscles in both halves of carcasses. Thus the suspension mode has not significant

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of the slaughterhouse treatment on the quality of beef carcasses

  • Popis výsledku anglicky

    Together with the search for a new methods of beef carcass classification using bioelectrical impedance (BIA) /Bohuslávek et al. 2002a/ some quality aspects that could influence the results or bear on them (pH value, texture, colour) were examined. The influence of different suspension of carcasses, sex and pre-slaughter housing on the quality aspects was studied in selected muscle parts (leg, loin, shoulder). The pH value was measured at the end of slaughter line (pH0) and after cooling (pH24, pH48). The measured shear force (Warner-Bratzler) and colour (spectrophotometer Minolta) were related to pH values. How expected the colour (lightness) was indirectly dependent on pH24 (L* = 113.68 exp[0.2163 pH24]. The most important fact is that the differences between pH value in left (pH0=6.63) and high (pH0=6.67) halves of carcasses (MLLT) were not statistically significant alike the differences in texture of muscles in both halves of carcasses. Thus the suspension mode has not significant

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Elektrické vlastnosti jatečně opracovaných půlek skotu ve vztahu k obsahu a rozdělení tuku v těle</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    48

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    371-379

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus