Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Authenticity of orange fruit drinks in the Czech market - sborník

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008524" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008524 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Authenticity of orange fruit drinks in the Czech market - sborník

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The Czech food law (Decree No. 335/1997 as amended) specifies the categories of fruit non-alcoholic beverages, for which there are the following limits for the fruit content: juice 100%; nectar less than 100 but more than 25 # 50 % according to the sortof fruit, fruit drink at least on fourth of the limit given for the corresponding nectar and lemonade need not to contain any fruits. Especially fruit drinks are recently an increasing segment because of the lower price and declared fruit contents, for which these products are interesting for consumer, who generally prefers drinks containing fruit than the artificial products. The set of 20 samples of orange drinks recently available in Czech market was evaluated. The fruit content was estimatedon the basis of chemical markers: sugar and sorbitol content, malic, citric acid, potassium, formol number, flavonoids, etc. The AIJN Code of practice data were used for the fruit content evaluation. The analyses have confirmed the declared fruit

  • Název v anglickém jazyce

    Authenticity of orange fruit drinks in the Czech market - sborník

  • Popis výsledku anglicky

    The Czech food law (Decree No. 335/1997 as amended) specifies the categories of fruit non-alcoholic beverages, for which there are the following limits for the fruit content: juice 100%; nectar less than 100 but more than 25 # 50 % according to the sortof fruit, fruit drink at least on fourth of the limit given for the corresponding nectar and lemonade need not to contain any fruits. Especially fruit drinks are recently an increasing segment because of the lower price and declared fruit contents, for which these products are interesting for consumer, who generally prefers drinks containing fruit than the artificial products. The set of 20 samples of orange drinks recently available in Czech market was evaluated. The fruit content was estimatedon the basis of chemical markers: sugar and sorbitol content, malic, citric acid, potassium, formol number, flavonoids, etc. The AIJN Code of practice data were used for the fruit content evaluation. The analyses have confirmed the declared fruit

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    1st International Symposium on Recent advances in food analysis

  • ISBN

    80-7080-528-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    93

  • Název nakladatele

    ICT Press, VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    3. 11. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku