Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes of patulin content during the production of apple puree - sborník

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008840" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008840 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes of patulin content during the production of apple puree - sborník

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The presence of mycotoxin patulin is very important in technological scale processing of fruit and vegetables, because the rotten fruits can be processed relatively often. The most important patulin producers are species of Penicillium, Aspergillus, Byssochlamys and Paecilomyces varioti. The aim of the work was to evaluate the influence of the individual processing operations on patulin content within the processing of apple puree intended for the production of baby food. The apples artificially inoculated by Penicillium expansum were treated in laboratory and technological scale. During the standard process of apple puree production the highest decrease of patulin content was observed during washing, pressing and subsequent storage. Generally the rawmaterial and concentrate of worse quality must not be processed, but in the case of very low patulin content in apple it is possible to reduce its concentration by subsequent processing.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes of patulin content during the production of apple puree - sborník

  • Popis výsledku anglicky

    The presence of mycotoxin patulin is very important in technological scale processing of fruit and vegetables, because the rotten fruits can be processed relatively often. The most important patulin producers are species of Penicillium, Aspergillus, Byssochlamys and Paecilomyces varioti. The aim of the work was to evaluate the influence of the individual processing operations on patulin content within the processing of apple puree intended for the production of baby food. The apples artificially inoculated by Penicillium expansum were treated in laboratory and technological scale. During the standard process of apple puree production the highest decrease of patulin content was observed during washing, pressing and subsequent storage. Generally the rawmaterial and concentrate of worse quality must not be processed, but in the case of very low patulin content in apple it is possible to reduce its concentration by subsequent processing.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    1st International Symposium on Recent advances in food analysis

  • ISBN

    80-7080-528-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    253

  • Název nakladatele

    ICT Press, VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha (ČR)

  • Datum konání akce

    5. 11. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku