Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

System for detection of GM potatoes and wheat in food - sborník

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008841" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008841 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    System for detection of GM potatoes and wheat in food - sborník

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The detection of genetically modified organisms is often pursued by the polymerase chain reaction (PCR). The detection includes basically three steps: DNA extraction from the sample, PCR with detection of products, and data evaluation. In the presented report a suitable protocol for the DNA isolation was searched for. From the published methods, five were chosen and used for the isolation of the DNA from wheat, soybean, potatoes and corn. The methods were evaluated by means of different parameters, likethe DNA purity, amplifiability by PCR, cost and duration of the procedure. The modified CTAB method and DNeasyTM Plant Mini Kit were found the most suitable methods of extraction. Then the selection of optimal conditions for detection of transgenic wheat and transgenic potato was performed. The samples were tested for possible occurrence of sequences of transgenic DNA that are used in commonly available genetically modified products. The most frequent sequences, regulating expression of

  • Název v anglickém jazyce

    System for detection of GM potatoes and wheat in food - sborník

  • Popis výsledku anglicky

    The detection of genetically modified organisms is often pursued by the polymerase chain reaction (PCR). The detection includes basically three steps: DNA extraction from the sample, PCR with detection of products, and data evaluation. In the presented report a suitable protocol for the DNA isolation was searched for. From the published methods, five were chosen and used for the isolation of the DNA from wheat, soybean, potatoes and corn. The methods were evaluated by means of different parameters, likethe DNA purity, amplifiability by PCR, cost and duration of the procedure. The modified CTAB method and DNeasyTM Plant Mini Kit were found the most suitable methods of extraction. Then the selection of optimal conditions for detection of transgenic wheat and transgenic potato was performed. The samples were tested for possible occurrence of sequences of transgenic DNA that are used in commonly available genetically modified products. The most frequent sequences, regulating expression of

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    First International Symposium on Recent Advances in Food Analysis

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    128

  • Název nakladatele

    FIRMA -JK

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    5. 11. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku