Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of vinyl chloride monomer in food contact materials by solid phase microextraction coupled with gas chromatography/mass spectrometry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008845" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008845 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of vinyl chloride monomer in food contact materials by solid phase microextraction coupled with gas chromatography/mass spectrometry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The present study concerns the optimisation of the headspace solid phase microextraction (HS/SPME) combined with gas chromatography/mass spectrometry (GC/MS) for the vinyl chloride monomer determination. Samples of PVC materials were analysed using the Carboxen/Polydimethylsiloxane (CX/PDMS) 75 #m fibre. For this fibre, the achieved limit of detection was 0.05 #g/kg, and that of quantification 0.17 #g/kg, respectively, with RSD 5%. The levels of VCM found ranged from 0.29 to 0.44 mg/kg, in the case of foil, the VCM content determined was 3.65 mg/kg which means that the maximal limit allowed was exceeded.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of vinyl chloride monomer in food contact materials by solid phase microextraction coupled with gas chromatography/mass spectrometry

  • Popis výsledku anglicky

    The present study concerns the optimisation of the headspace solid phase microextraction (HS/SPME) combined with gas chromatography/mass spectrometry (GC/MS) for the vinyl chloride monomer determination. Samples of PVC materials were analysed using the Carboxen/Polydimethylsiloxane (CX/PDMS) 75 #m fibre. For this fibre, the achieved limit of detection was 0.05 #g/kg, and that of quantification 0.17 #g/kg, respectively, with RSD 5%. The levels of VCM found ranged from 0.29 to 0.44 mg/kg, in the case of foil, the VCM content determined was 3.65 mg/kg which means that the maximal limit allowed was exceeded.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    13-17

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus