Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Lateral flow immunoassay for the detection of listeria.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008922" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008922 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Lateral flow immunoassay for the detection of listeria.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Listeria spp. are widely distributed in the environment and frequently contaminate food. Only L. monocytogenes has been recognized as an important foodborne pathogen causing infections in both man and animal. L. ivanovii is primarily pathogenic for cattle and sheep. The other Listeria spp. are considered to be avirulent, although L. innocua may occasionally cause disease in ruminants. The most frequently contaminated foods are raw milk, soft cheeses, particularly those made from unpasteurized milk, icecream, raw vegetables, fermented raw-meat sausages, raw and cooked poultry, and raw and smoked fish. Food producers and distributors as well as public health authorities have great interest in timely detecting of Listeria contamination but traditional methods for the identification of listeria based on selective enrichments and subsequent biochemical analyses are both time-consuming and labour intensive. The aim of our study was to develop a rapid and simple method for detection of Liste

  • Název v anglickém jazyce

    Lateral flow immunoassay for the detection of listeria.

  • Popis výsledku anglicky

    Listeria spp. are widely distributed in the environment and frequently contaminate food. Only L. monocytogenes has been recognized as an important foodborne pathogen causing infections in both man and animal. L. ivanovii is primarily pathogenic for cattle and sheep. The other Listeria spp. are considered to be avirulent, although L. innocua may occasionally cause disease in ruminants. The most frequently contaminated foods are raw milk, soft cheeses, particularly those made from unpasteurized milk, icecream, raw vegetables, fermented raw-meat sausages, raw and cooked poultry, and raw and smoked fish. Food producers and distributors as well as public health authorities have great interest in timely detecting of Listeria contamination but traditional methods for the identification of listeria based on selective enrichments and subsequent biochemical analyses are both time-consuming and labour intensive. The aim of our study was to develop a rapid and simple method for detection of Liste

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F03%2F0350" target="_blank" >GA525/03/0350: Vývoj screeningové imunochemické metody pro specifickou detekci Listeria monocytogenes v potravinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VIIth International Conference on Agri-Food Antibodies

  • ISBN

    91-576-6590-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    113

  • Název nakladatele

    neuveden

  • Místo vydání

    SLUService/Repro

  • Místo konání akce

    Uppsala, Sweden

  • Datum konání akce

    10. 9. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku