Antifunální aktivita Lactobacillus rhamnosus VT1 při různých teplotách.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012736" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012736 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Antifungal effectiveness of Lactobacillus rhamnosus VT1 at different temperatures.
Popis výsledku v původním jazyce
The antifungal activity of Lactobacillus rhamnosus VT1 against moulds was evaluated by modified milk agar plate method at 30oC and 12-14oC. The mould growth inhibition was the most intensive for Fusarium sp. DMF 0101, followed by Penicillium sp. DMF 0006at both temperatures. The inhibitory effect against Aspergillus sp. DMF 0801 was less intensive, the growth of Geotrichum candidum DMF 0301 was not suppressed.
Název v anglickém jazyce
Antifungal effectiveness of Lactobacillus rhamnosus VT1 at different temperatures.
Popis výsledku anglicky
The antifungal activity of Lactobacillus rhamnosus VT1 against moulds was evaluated by modified milk agar plate method at 30oC and 12-14oC. The mould growth inhibition was the most intensive for Fusarium sp. DMF 0101, followed by Penicillium sp. DMF 0006at both temperatures. The inhibitory effect against Aspergillus sp. DMF 0801 was less intensive, the growth of Geotrichum candidum DMF 0301 was not suppressed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Advances in Food Science
ISSN
1431-7737
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
-
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
64-68
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—