Stanovení podílu žloutků ve vaječných likérech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012765" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012765 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of egg yolk content in egg liqueurs
Popis výsledku v původním jazyce
Development and evaluation of analytical methods for determination of egg yolk content of egg liqueurs was aim of the project. Due to the high variability of the egg composition and a possible effect of processing to the composition of the product several chemical markers were taken into the consideration: dry matter, fat, cholesterol, fatty acids, phosphorus. The egg content was estimated according to multiple regression analyses of the calibration set (model samples) and to the data obtained for row materials and described in literature. The error of egg content estimation method was about 20-30%. Relatively high amount of samples wer found to be adulereted - 50% of egg liqueurs.
Název v anglickém jazyce
Determination of egg yolk content in egg liqueurs
Popis výsledku anglicky
Development and evaluation of analytical methods for determination of egg yolk content of egg liqueurs was aim of the project. Due to the high variability of the egg composition and a possible effect of processing to the composition of the product several chemical markers were taken into the consideration: dry matter, fat, cholesterol, fatty acids, phosphorus. The egg content was estimated according to multiple regression analyses of the calibration set (model samples) and to the data obtained for row materials and described in literature. The error of egg content estimation method was about 20-30%. Relatively high amount of samples wer found to be adulereted - 50% of egg liqueurs.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GP525%2F02%2FP118" target="_blank" >GP525/02/P118: Vývoj metod k posouzení autenticity potravinářských výrobků s podílem vajec</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
9-15
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—