Falšování masa a masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012785" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012785 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Falšování masa a masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Podán přehled základního složení masných výrobků, přehled surovin, možnosti jejich záměn za jiné, levnější suroviny (rostlinné bílkoviny a sacharidy, strojně oddělené maso, vláknina, kůže). Vysvětlen způsob hodnocení obsahu svaloviny pomocí ČSB, aktivityvody. Zhodnoceny legislativní aspekty týkající se kvality masných výrobků, uveden přehled možností falšování.
Název v anglickém jazyce
Adulteration of meat and meat products
Popis výsledku anglicky
The survey of meat product composition, raw material used and possibilities of replacing of meat by other, less expensive ones (vegetable proteins and saccharides, mechanically separated meat, fibre, skin) is given. The evaluation of quality by water activity and muscle proteins content. The aspects of legislation and possible cases of adulteration are summarised.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Odborný seminář Tekro
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1-4
Název nakladatele
Tekro, s.r.o.
Místo vydání
Boršice u Uherského Hradiště
Místo konání akce
Boršice u Uherského Hradiště, ČR
Datum konání akce
10. 6. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—