Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Falšování masa a masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012785" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012785 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Falšování masa a masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podán přehled základního složení masných výrobků, přehled surovin, možnosti jejich záměn za jiné, levnější suroviny (rostlinné bílkoviny a sacharidy, strojně oddělené maso, vláknina, kůže). Vysvětlen způsob hodnocení obsahu svaloviny pomocí ČSB, aktivityvody. Zhodnoceny legislativní aspekty týkající se kvality masných výrobků, uveden přehled možností falšování.

  • Název v anglickém jazyce

    Adulteration of meat and meat products

  • Popis výsledku anglicky

    The survey of meat product composition, raw material used and possibilities of replacing of meat by other, less expensive ones (vegetable proteins and saccharides, mechanically separated meat, fibre, skin) is given. The evaluation of quality by water activity and muscle proteins content. The aspects of legislation and possible cases of adulteration are summarised.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Odborný seminář Tekro

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1-4

  • Název nakladatele

    Tekro, s.r.o.

  • Místo vydání

    Boršice u Uherského Hradiště

  • Místo konání akce

    Boršice u Uherského Hradiště, ČR

  • Datum konání akce

    10. 6. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku