Izolace kaseinomakropeptidu ze syrovátky a mléka.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012827" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012827 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Izolace kaseinomakropeptidu ze syrovátky a mléka.
Popis výsledku v původním jazyce
Kaseinomakropeptid byl izolován ze syrovátky kombinací tepelné denaturace a membránových operací. Byl získán produkt obsahující CMP o koncentraci 0,93 g/l a čistotě 75% (z celkového obsahu bílkovin). Výtěžnost je 45%. Čistotu konečného produktu lze zvýšit diafiltrací, avšak sníží se výtěžnost.
Název v anglickém jazyce
Isolation of caseinomacropeptide froom milk and whey.
Popis výsledku anglicky
Caseinomacropeptide (CMP) was isolated from whey by combination of heat denaturation and membrane separations. Product contained 0,93 g/l CMP, its purity was 75% (from total content of nitrogen). Yield was 45%. It is possible to increase the purity of final product by diafiltration but yield is decreased.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-8-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
412-414
Název nakladatele
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
1. 1. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—