Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití analýzy obrazu pro stanovení obsahu intramuskulárního tuku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00013020" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00013020 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The use of video image analysis for fat content estimation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The composition of selected parts of cattle carcasses was determined in relation to search for new methods for carcass classification. The content of adipose tissue and intramuscular fat in the cross section of beef loin was estimated. Together 79 samples in broad range of cattle category were taken for investigation. The classical extraction method in Soxhlet extractor was compared with video image analysis, which measured the ratio of muscle and fat areas. The size and the shape of the longissimus lumborum et thoracis muscle (MLLT) and its ratio in the loin cross section was estimated, too. The good correlation (r =0.99, P < 0.05) between both methods was found in intramuscular fat estimation inside MLLT. The correlation in the case of whole cross section is influenced by the connective

  • Název v anglickém jazyce

    The use of video image analysis for fat content estimation

  • Popis výsledku anglicky

    The composition of selected parts of cattle carcasses was determined in relation to search for new methods for carcass classification. The content of adipose tissue and intramuscular fat in the cross section of beef loin was estimated. Together 79 samples in broad range of cattle category were taken for investigation. The classical extraction method in Soxhlet extractor was compared with video image analysis, which measured the ratio of muscle and fat areas. The size and the shape of the longissimus lumborum et thoracis muscle (MLLT) and its ratio in the loin cross section was estimated, too. The good correlation (r =0.99, P < 0.05) between both methods was found in intramuscular fat estimation inside MLLT. The correlation in the case of whole cross section is influenced by the connective

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Elektrické vlastnosti jatečně opracovaných půlek skotu ve vztahu k obsahu a rozdělení tuku v těle</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    49

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    115-120

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus