Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of natural antioxidants in beer origin from hops and malt.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015523" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015523 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Determination of natural antioxidants in beer origin from hops and malt.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An analytical method based on solid-phase extraction (SPE) and followed by liquid chromatographic separation and ultraviolet detection (HPLC-UV) is proposed for the determination of 10 phenolic compounds, which participate on beer stability and sensory properties in beers. Acetonitrile and acetone were found to be the most appropriate solvents for elution of polyphenolic compounds adsorbed on C8 and polyamide cartridges. The polyphenol content of different Czech beers is presented.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of natural antioxidants in beer origin from hops and malt.

  • Popis výsledku anglicky

    An analytical method based on solid-phase extraction (SPE) and followed by liquid chromatographic separation and ultraviolet detection (HPLC-UV) is proposed for the determination of 10 phenolic compounds, which participate on beer stability and sensory properties in beers. Acetonitrile and acetone were found to be the most appropriate solvents for elution of polyphenolic compounds adsorbed on C8 and polyamide cartridges. The polyphenol content of different Czech beers is presented.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů