Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Názor konzumentů na výskyt iridescence na masných výrobcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016093" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016093 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Názor konzumentů na výskyt iridescence na masných výrobcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Iridescence /duhové zbarvení/ je optický jev vyskytující se na nákroji celosvalových masných výrobků. Konzumenti považují iridescenci za vzhledovou vadu a často si mylně spojují zelenou iridescenci se zkázou masného výrobku. Nejčastěji je iridescence zelená nebo červenooranžová. Pomocí vytvořeného dotazníku byli oslovováni konzumenti různých věkových kategorií a typu povolání na jejich zkušenosti s výskytem iridescence na mase a masných výrobcích. Většina konzumentů se již s tímto zbarvením setkala, nebyla však schopna vysvětlit příčiny jeho výskytu.

  • Název v anglickém jazyce

    Opinion of consumers on occurrence of iridiscence on meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Iridescence /rainbow coloration/ is a optical phenomenom occuring on the cut of wholemuscle meat products. Consumers consider iridescence as superficial defect and often connect incorrectly green iridescence with decay of meat product. Iridescence is mostly green or something between red and orange. Consumers of different age categories and profession types were called by created questionnaire on their experiences with occurrence of iridescence on meat and meat products. Majority of consumers already met with this coloration but did not able to explain reasons of its occurrence.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek z XXXVI. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-86909-01-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    341-344

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav potravinářský

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský dvůr

  • Datum konání akce

    23. 5. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku