Způsoby snímání iridescence na řezu masných výrobků.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016251" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016251 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Způsoby snímání iridescence na řezu masných výrobků.
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of this study was to find the ways of imaging and scanning of detailed images of iridescence area to obtain the images usable for video image analysis. Iridescence was evaIuated on ham surface during drying up. Video image anaIysis verifiedthat colour spectrum is changed during drying up of ham products. The water content of meat products has inf1uence on the occurrence of iridescence. Spectrophotometry was not suitable method for examination of iridescencebecause it does not give correctresults of colour spectrum of iridescence. It measures only colour of whole scanned area.
Název v anglickém jazyce
Způsoby snímání iridescence na řezu masných výrobků.
Popis výsledku anglicky
The objective of this study was to find the ways of imaging and scanning of detailed images of iridescence area to obtain the images usable for video image analysis. Iridescence was evaIuated on ham surface during drying up. Video image anaIysis verifiedthat colour spectrum is changed during drying up of ham products. The water content of meat products has inf1uence on the occurrence of iridescence. Spectrophotometry was not suitable method for examination of iridescencebecause it does not give correctresults of colour spectrum of iridescence. It measures only colour of whole scanned area.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XV. Mezinárodná konferencia o analytických metódách v potravinárstve Laboralim
ISBN
80-227-2222-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
89-92
Název nakladatele
STU Bratislava
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Bánská Bystrica
Datum konání akce
22. 3. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—