Nové pohledy na jatečnictví II
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016096" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016096 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nové pohledy na jatečnictví II
Popis výsledku v původním jazyce
Automatizacea použití robotů v masném průmyslu nahrazuje těžkou práci řezníků činností robotů. Jsou diskutovány výhody nové technologie ve vztahu k rpduktivitě práce, ekonomické stránce, vyšší bezpečnosti potravin, standardní jakosti a pracovním podmínkám. Speciální pozornost je věnována pohodě zvířat a odstranění nebezpečí BSE. Jsou analyzovány operace ošetření povrchu a stahování kůží.
Název v anglickém jazyce
New aspect of slaughtering II
Popis výsledku anglicky
Automatization and use of robots in meat industry (slaughtering) replaces heavy butcher#s work by the activity of robots. The advantages of new technology are discussed in relation to higher productivity, higher food safety, economy, standard quality andlabour conditions. The special attention is given to welfare of animals and to the avoiding of risk of BSE. The operations of surface treatment and dehinding are analysed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
16
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
13-18
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—