Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Degradování alfagalaktosidů při klíčení semen luštěnin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00016487" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00016487 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Degradation of alfa-galactosides during germination of grain legume seeds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The main objective of this paper is to monitor and describe changes in &#945;-galactosides during germination and calculation of alfa-galactosides degradation according to various model relationships. During germination, molecules of galactose are gradually broken away from alfa-galactosides by alfa-D-galactosidase, activated in the process of germination. The experimental data from germination of three types of grain legume seeds - mung bean, chickpea and lentil - were evaluated by means of nine equations. Correlation coefficients were in interval 0.96 - 0.99.

  • Název v anglickém jazyce

    Degradation of alfa-galactosides during germination of grain legume seeds

  • Popis výsledku anglicky

    The main objective of this paper is to monitor and describe changes in &#945;-galactosides during germination and calculation of alfa-galactosides degradation according to various model relationships. During germination, molecules of galactose are gradually broken away from alfa-galactosides by alfa-D-galactosidase, activated in the process of germination. The experimental data from germination of three types of grain legume seeds - mung bean, chickpea and lentil - were evaluated by means of nine equations. Correlation coefficients were in interval 0.96 - 0.99.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník 17th International Congress of Chemical and Process Engineering

  • ISBN

    80-86059-45-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    1-9

  • Název nakladatele

    Czech Society of Chemical Engineering

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    27. 8. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku