Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrovlnné a vakuově mikrovlnné sušení klíčeného hrachu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00016488" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00016488 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Microwave and vacuum microwave drying of germinated pea seeds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The main objective of this paper is to evaluate and to compare the microwave, vacuum-microwave and conventional drying of germinated pea seeds. Time and drying rate were evaluated and compared by means of drying curves and relation between drying rate and relative weight ratio of water in dried germinated pea seeds. Time of the vacuum-microwave drying is longer, but this way of drying proceeds at lower final temperature and that is why it is desirable for changes in chemical composition.

  • Název v anglickém jazyce

    Microwave and vacuum microwave drying of germinated pea seeds

  • Popis výsledku anglicky

    The main objective of this paper is to evaluate and to compare the microwave, vacuum-microwave and conventional drying of germinated pea seeds. Time and drying rate were evaluated and compared by means of drying curves and relation between drying rate and relative weight ratio of water in dried germinated pea seeds. Time of the vacuum-microwave drying is longer, but this way of drying proceeds at lower final temperature and that is why it is desirable for changes in chemical composition.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník 17th International Congress of Chemical and Process Engineering

  • ISBN

    80-86059-45-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1-6

  • Název nakladatele

    Czech Society of Chemical Engineering

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    27. 8. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku