Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kombinace lysozymu a laktokoků produkujících nisin na růst Bacillus cereus DMF 2001 v modelovém systému tvarohu.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017181" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017181 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kombinace lysozymu a laktokoků produkujících nisin na růst Bacillus cereus DMF 2001 v modelovém systému tvarohu.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce byla zaměřena na sledování společného účinku Lactococcus lactis subsp. lactis (kmene NIZO R5 nebo HMM 32) a lysozymu (100 mg kg-1 tvarohu) na růst Bacillus cereus DMF 2001 v modelového systému tvarohu (počáteční denzita 1 &#8729; 103 JTK g-1 tvarohu), a dále na sledování mikrobiologické kvality vyrobeného tvarohu při dvou různých teplotách skladování (8 oC a 20 oC) během 14 dnů.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of combination of lysozyme and nisin-producing lactococci on the growth of Bacillus cereus DMF 2001 in the model curd system.

  • Popis výsledku anglicky

    This work was focused on monitoring of common effect of Lactococcus lactis subsp. lactis (NIZO R5 or HMM 32 strain) and lysozyme (100 mg kg-1 of curd) on the growth of Bacillus cereus DMF 2001 directly added into the model curd system (initial density 1&#8729; 103 CFU g-1 curd) and than on monitoring of microbiological quality of produced curds at two different storage temperatures (8oC and 20oC) during 14 days

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3163" target="_blank" >QF3163: Využití potenciálu "divokých" kmenů bakterií mléčného kvašení v mlékárenských technologiích.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    99

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    18-23

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus