Kombinace lysozymu a laktokoků produkujících nisin na růst Bacillus cereus DMF 2001 v modelovém systému tvarohu.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017181" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017181 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kombinace lysozymu a laktokoků produkujících nisin na růst Bacillus cereus DMF 2001 v modelovém systému tvarohu.
Popis výsledku v původním jazyce
Tato práce byla zaměřena na sledování společného účinku Lactococcus lactis subsp. lactis (kmene NIZO R5 nebo HMM 32) a lysozymu (100 mg kg-1 tvarohu) na růst Bacillus cereus DMF 2001 v modelového systému tvarohu (počáteční denzita 1 ∙ 103 JTK g-1 tvarohu), a dále na sledování mikrobiologické kvality vyrobeného tvarohu při dvou různých teplotách skladování (8 oC a 20 oC) během 14 dnů.
Název v anglickém jazyce
Influence of combination of lysozyme and nisin-producing lactococci on the growth of Bacillus cereus DMF 2001 in the model curd system.
Popis výsledku anglicky
This work was focused on monitoring of common effect of Lactococcus lactis subsp. lactis (NIZO R5 or HMM 32 strain) and lysozyme (100 mg kg-1 of curd) on the growth of Bacillus cereus DMF 2001 directly added into the model curd system (initial density 1∙ 103 CFU g-1 curd) and than on monitoring of microbiological quality of produced curds at two different storage temperatures (8oC and 20oC) during 14 days
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3163" target="_blank" >QF3163: Využití potenciálu "divokých" kmenů bakterií mléčného kvašení v mlékárenských technologiích.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
99
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
18-23
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—