Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza Saccharomyces cerevisiae průtokovou cytometrií

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017747" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017747 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Flow cytometric analysis of Saccharomyces cerevisiae

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two methods of preservation and storage of yeast cultures are tested. Freest yeast population suspended at medium containing glycerol (5% v/v) as a cryoprotectant and periodic sub-culture using agar slopes (slants). This work was carried out with three widely used Czech lager strains - No. 2, 7 and 95. All yeasts were analyzed by flow cytometry prior to storage and after storage. Fluorescent intensity of DNA was analysed by flow cytometry and signal was used as a marker for cell cycle determination. During experiments were monitored changes in significant properties of yeast (glycogen, proteins, DNA) by fluorescent methods. It seems that the impact of storage conditions has not influence on basic characteristic of yeast population, dynamic of microbialgrowth, cell cycle and technological properties of yeast cultures.

  • Název v anglickém jazyce

    Flow cytometric analysis of Saccharomyces cerevisiae

  • Popis výsledku anglicky

    Two methods of preservation and storage of yeast cultures are tested. Freest yeast population suspended at medium containing glycerol (5% v/v) as a cryoprotectant and periodic sub-culture using agar slopes (slants). This work was carried out with three widely used Czech lager strains - No. 2, 7 and 95. All yeasts were analyzed by flow cytometry prior to storage and after storage. Fluorescent intensity of DNA was analysed by flow cytometry and signal was used as a marker for cell cycle determination. During experiments were monitored changes in significant properties of yeast (glycogen, proteins, DNA) by fluorescent methods. It seems that the impact of storage conditions has not influence on basic characteristic of yeast population, dynamic of microbialgrowth, cell cycle and technological properties of yeast cultures.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

    Zoeterwoude, The Netherlands

  • Název nakladatele resp. objednatele

    European Brewery Convention

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče

    2006