Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Monitorování hygieny použitím bioluminiscenčních metod

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017748" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017748 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Bioluminiscent-based hygiene monitoring

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Real time or near real time methods for detecting microorganisms are essentials for implementation of a Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) program in any food and beverage plant. Also very important especially for beer is control outside of breweries (draught beer dispensing systems) at restaurants and bars. In this study ATP bioluminescence method, based on the firefly luciferase system, as a quality and rapid control technique for assessment of cleanliness in beer processing plants and dispensing systems are used. The ATP is measured by a portable luminometer Uni - Lite NG and Hygiene International Pi - 102. Using test strains of Lactobacillus and Pediococcus species, trends were consistent for ATP method and colony forming units (cfu). Several orders of magnitude of growth or death were easily detected when strains were inoculated into a finished product at the start of the analysis. This procedure offers significant value in assessing the potential of a microorganism to

  • Název v anglickém jazyce

    Bioluminiscent-based hygiene monitoring

  • Popis výsledku anglicky

    Real time or near real time methods for detecting microorganisms are essentials for implementation of a Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) program in any food and beverage plant. Also very important especially for beer is control outside of breweries (draught beer dispensing systems) at restaurants and bars. In this study ATP bioluminescence method, based on the firefly luciferase system, as a quality and rapid control technique for assessment of cleanliness in beer processing plants and dispensing systems are used. The ATP is measured by a portable luminometer Uni - Lite NG and Hygiene International Pi - 102. Using test strains of Lactobacillus and Pediococcus species, trends were consistent for ATP method and colony forming units (cfu). Several orders of magnitude of growth or death were easily detected when strains were inoculated into a finished product at the start of the analysis. This procedure offers significant value in assessing the potential of a microorganism to

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

    Zoeterwoude, The Netherlands

  • Název nakladatele resp. objednatele

    European Brewery Convention

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče

    2006