Kontinuální hydrolýza bílkovin syrovátky v membtráovém reaktoru.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017795" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017795 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Continuous Hydrolysis of Whey Proteins in Membrane Reactor.
Popis výsledku v původním jazyce
Functional and sensory properties of whey proteins can be modified by enzymic hydrolysis. Batch processes are usually used for this purpose, higher process productivity is achieved in membrane reactor operated in continuous mode. Whey protein concentratesolution containing 2 % of proteins was hydrolyzed by Alcalase at 40 °C and at enzyme - substrate ratio 1:100 with different residence times. Degree of hydrolysis could be controlled by residence time. Yield of enzyme was up to 14times higher in comparison with batch process. Sensory properties of product were also evaluated. Higher degree of hydrolysis resulted in bitterer taste.
Název v anglickém jazyce
Continuous Hydrolysis of Whey Proteins in Membrane Reactor.
Popis výsledku anglicky
Functional and sensory properties of whey proteins can be modified by enzymic hydrolysis. Batch processes are usually used for this purpose, higher process productivity is achieved in membrane reactor operated in continuous mode. Whey protein concentratesolution containing 2 % of proteins was hydrolyzed by Alcalase at 40 °C and at enzyme - substrate ratio 1:100 with different residence times. Degree of hydrolysis could be controlled by residence time. Yield of enzyme was up to 14times higher in comparison with batch process. Sensory properties of product were also evaluated. Higher degree of hydrolysis resulted in bitterer taste.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Full text 17th International Congress of Chemical and Process Engineering
ISBN
80-86059-45-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
1800
Název nakladatele
ČSCHI
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
27. 8. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—