Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vsádková a kontinuální hydrolýza proteinů ovčí syrovátky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021224" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021224 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Batch and continuous hydrolysis of ovine whey proteins

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to compare batch and continuous hydrolysis of ovine whey proteins in a membrane reactor and to evaluate influence of thermocalcic precipitation before hydrolysis. Reconstituted dried ovine whey fromlump cheese production (a traditional Slovak cheese) was used as a substrate for hydrolysis by Promod 439L protease from Bacillus licheniformis. Initial substrate had 2% proteins andpH8.5. Hydrolysis was performed directly (i) or after a pre-treatment (ii) comprising thermocalcic precipitation at 50 C followed by microfiltration at 40 C, batch-wise or in a membrane ultrafiltration (UF) reactor equipped with 8 kDa ceramic membrane. Mean residence time of 60 min was maintained after batch pre-hydrolysis of the substrate in the first 60min period, during which the permeate was recirculated. During the subsequent UF, the reaction volumewas kept constant by a continuous feeding of the substrate. After the pre-treatment (ii), crude protein decreased by 25%. Degree of hydr

  • Název v anglickém jazyce

    Batch and continuous hydrolysis of ovine whey proteins

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to compare batch and continuous hydrolysis of ovine whey proteins in a membrane reactor and to evaluate influence of thermocalcic precipitation before hydrolysis. Reconstituted dried ovine whey fromlump cheese production (a traditional Slovak cheese) was used as a substrate for hydrolysis by Promod 439L protease from Bacillus licheniformis. Initial substrate had 2% proteins andpH8.5. Hydrolysis was performed directly (i) or after a pre-treatment (ii) comprising thermocalcic precipitation at 50 C followed by microfiltration at 40 C, batch-wise or in a membrane ultrafiltration (UF) reactor equipped with 8 kDa ceramic membrane. Mean residence time of 60 min was maintained after batch pre-hydrolysis of the substrate in the first 60min period, during which the permeate was recirculated. During the subsequent UF, the reaction volumewas kept constant by a continuous feeding of the substrate. After the pre-treatment (ii), crude protein decreased by 25%. Degree of hydr

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Small Ruminant Research

  • ISSN

    0921-4488

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    79

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000259884800009

  • EID výsledku v databázi Scopus