Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019266" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019266 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Příprava enzymových hydrolyzátů v membránovém reaktoru.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Funkční a senzorické vlastnosti bílkovin syrovátky mohou být modifikovány enzymovou hydrolýzou. Obvykle jsou používány pro tento účel vsádkové procesy, vyšší produktivita může být dosažena v kontinuálním membránovém reaktoru. Koncentrát bílkovin syrovátky obsahující 2 % bílkovin byl hydrolyzován enzymem Promod 439L (Biocatalyst, UK) při 40 °C, pH 6.5, při různém poměru enzym-substrát a různou dobou zdržení. Stupeň hydrolýzy a kapacita reaktoru může být řízena těmito parametry. Stabilnější složení hydrolyzátu je dosaženo zavedním předhydrolýzy po stejnou dobu jako je čas zdržení. V membránovém reaktoru lze získat nejméně 7x více hydrolyzátu se stejným množstvím enzymu ve stovnání se vsádkovým procesem.

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation of enzyme hydrolysates in membrane reactor.

  • Popis výsledku anglicky

    Functional and sensory properties of whey proteins can be modified by enzymic hydrolysis. Batch processes are usually used for this purpose, higher process productivity is achieved in membrane reactor operated in continuous mode. Whey protein concentratesolution containing 2 % of proteins was hydrolyzed by enzyme Promod 439L (Biocatalyst, UK) at 40 °C, initial pH 6.5, at different enzyme - substrate ratio and with different residence times. Degree of hydrolysis and capacity of the reactor could be controlled by these parameters. More steady composition of hydrolysate is achieved by the prehydrolysis of the whey protein solution for the same time as the mean residence time. We can obtain at least seven times more of hydrolysate in continuous membrane reactor in comparison with batch mode.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007

  • ISBN

    978-80-7080-661-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    43-47

  • Název nakladatele

    VŠCHT Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    25. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku